Láska přichází pozvolna 3. kapitola

 


Aimi postupovala seznam až dolů a postupně ztrácela naději. Jediná čísla, které přeskočila, byl její šéf a kamarádka se kterou se pohádala a už nikdy neusmířila. Když jí zbývalo poslední číslo, sedla si zničeně na postel, zašeptala tichou modlitbu a číslo vytočila. Po pár minutách hovoru to vypnula a zklamaně vydechla. „Sakra.“ ulevila si. Dala hlavu do dlaní a chvilku tak zůstala. Poslední číslo, které jí zbývalo, bylo šéfa.

Hachiro vešel do dveří a uviděl svou mámu sedět na posteli: „Co se stalo.“ měl strach a přisednul si k ní. „Nikdo o ničem neví“ zašeptala a podívala se na něho. „Ani já neměl štěstí. Několik inzerátů jsem sice našel, ale většina bude volná až za měsíc.“. „Ještě je tady jedna možnost a to můj šéf. Kdysi se bavil se svým synem v kanceláři o nějakém apartmánu. Moc se mi mu ale nechce volat.“ zašeptala. „Mami, musíš to alespoň zkusit.“ dodával jí odvahy a strkal jí do ruky telefon. Další den v tomhle hotelu trávit nechtěl, natož měsíc. „Tak fajn.“ rezignovala. Našla číslo a stiskla vytáčení.

Po asi 10 minutovém hovoru, kdy ho ujistila, že je Hachiro v pořádku a ona taky, mu nastínila situaci.  Okamžitě jí nabídnul pomoc. Domluvily se, že za půl hodinky je bude čekat před hotelem, tak ať se sbalí.

„Pomůže nám.“ řekla jen a podívala se na svého syna. Ten okamžitě svou mámu pevně objal. „Sbal si věci, za chvilku je tady.“ řekla. Hachiro tedy na nic nečekal. Mámě taky pomohl a už stály před hotelem.

Za chvilku u nich zastavilo černé auto, ze kterého vystoupil Aoi. Měl na sobě jeany a košili na které měl vyhrnuté rukávy. Aimu ho přejela očima od hlavy až k patě a naklonila hlavu na stranu: „Jestli jsem volala nevhod tak se omlouvám, jááá…netušila jsem…“hned ale byla přerušena. „Ne nerušila jste, byl jsem v zahradě.“ přerušil ji a dál nerušeně dával kufr do kufru auta. „Aha.“ pípla. Aoi otevřel dveře ke spolujezdci a Hachirovi naznačil, že si má sednout dozadu. „Děkuju, zachránil jste nás“ještě se nadechovala, že něco řekne, ale byla zase přerušena: „Nemáte mi proč děkovat.“ utnul to s úsměvem a mile se na ni podíval. „Volal jsem synovi, jestli přespává v apartmánu. Totiž bydlí tam přes prázdniny, aby nemusel být se mnou doma. Teď jsem se ale dozvěděl, že odlétá za svou mámou do Paříže. Na celý měsíc, takže ho budete mít jen pro sebe. Jen bych vás měl upozornit, že tam občas přespávám, když jedu za známými do města.“ povídal. „To nevadí.“ okamžitě reagoval Hachiro. Aimi se zmohla jen na úsměv.

Projížděly čtvrtí, kde v životě nebyla, natož bydlela a tak se rozhlížela kolem. Aoi se jejich reakcí jen usmál a zajel na příjezdovou cestu k jednomu z domů. „Tady nás necháte bydlet?“ vypadlo z Hachira a už nadšeně vystupoval. „Hachiro.“napomenula ho. On si z toho ale nic nedělal a dál se rozhlížel: „Hele mami, v blízkosti je zelený park, můžeš chodit běhat a cvičit Taichi.“ukazoval za ně a nadšeně poskakoval. „Přestaň tam poskakovat a pojď pomoci z věcmi.“ řekla místo odpovědi a dala mu do rukou tašky.

Společně vyjely do určitého patra a Aoi vytáhnul z kapsy klíče. Když otevřel, ocitly se ve světlé předsíňce s botníkem se světlého dřeva a ve stejné barvě i šatník. Vyzuly se a pokračovaly dál do obýváku, kterému panovala velká sedačka s křeslem a skleněným stolkem. Zleva do místnosti svítilo slunce přes francouzské okno a před nimi byly troje dveře. „Ty dveře úplně nalevo je pokoj Rukiho, mého syna. Uprostřed většinou přespávám já a pokoj vpravo je volný. Za vámi je ještě zařízená kuchyně.“ popsal Aoi. „Beru si pokoj úplně vpravo.“ zavolal Hachira a už se tam hnal si ho prohlídnout. Aimi se na Aoie vděčně podívala a usmála se: „Nevím, jak vám to oplatím.“ zašeptala vděčně a udělal pohyb, že ho chce obejmout, ale v čas se zastavila. „Počkejte a kdy budete spát vy? Říkal jste přece, že tady přespáváte?“Aoi se na ni jen podíval a usmál se. „Když tak přespím na gauči.“ skončil tuto diskuzi. „Tak já vás tady nechám, ať si můžete vybalit. Jinak lednička je plná.“ dodal, než se rozloučil.

Aimi zamířila rovnou k sedačce a posadila se. Rozhlížela se kolem a usmívala se. Jakmile se trochu vzpamatovala, ještě nahlídla do pokoje Hachira, než nakoukla do pokoje, kde bude spát ona. Byl to celkem velký pokoj s širokou postelí, komodou naproti postele a velkou vestavěnou skříní. Vybalila si těch pár věcí a potom začala kuchtit. Najedly se, a když byl večer, zalehly.

Hned druhý den musela Aimy do práce. Nechala Hachirovi vzkaz, že oběd má v ledničce a odešla. „Dobré ráno.“ pozdravil ji Aoi, tentokrát v obleku a poprosil ji o kávu. Když mu ji donesla, okamžitě se začal vyptávat: „Je všechno v pořádku? Nic tam nechybí?“. „Ne všechno je víc jak super. Jen jsme se zapomněli dohodnout na nájmu. Nemůžeme tam být zadarmo.“ odpověděla. „Víte co, budu si rovnou nějakou částku brát z výplaty, co říkáte. Tak budete mít klid a nemusíte na to myslet.“ navrhnul. Aimi se na moment zamyslela, ale potom s úsměvem přikývla. Potom si šla po své práci.

Skončila kolem desáté večer. Domů se dostala během deseti minut a rovnou se svalila na sedačku vedle Hachira. „Jak ses dneska měl?“ zeptala se unaveně svého syna. „Dobře, věděla jsi, že je na kabelovce tolik programů?“ tahle odpověď se ale Aimi nezdála. Hachira se moc na televizi nedíval, byl raději s kamarády venku. „Hele, doufám, že se celý den nekoukáš na televizi.“ řekla nebezpečně. „Ne mami, byl jsem celý den venku s kluky.“ řekl a dál jedl brambůrky a díval se na film.

Aimi si oddechla a šla se raději umýt. Ten film, na který se díval, byl totiž hrozný. Hned po sprše zalezla k sobě do pokoje a zapnula noťas. Po asi třech hodinách práce šla spát. Ani neslyšela Hachira, kdy zalehl.

Jednoho dne se tam objevila nečekaná návštěva. Hachiro byl právě s kamarády venku a Aimi v práci, když se objevil Ruki. Dal si věci k sobě do pokoje a hned potom nahlédl do ledničky, že něco zakousne. Zarazil ho ale obsah. Byla tam samá zelenina, jogurty a v miskách saláty. Zamračil se a rozhlédl se kolem. Až teď si všimnul kytky ve váze postavené v obýváku, misky ovoce na stole v kuchyni a další kytky na pultu. Potom si ale musel plácnout do čela. Taťka mu přece říkal, že tady někdo bydlí. Nakonec si vytáhnul energy drink a sednul si k televizi.

Netrvalo dlouho a v zámku zarachotily klíče. Za moment se objevil v obýváku Hachira. „Ahoj Ruki.“reagoval překvapeně. „Ahoj. Tak ty tady bydlíš?“ zeptal se. Hachira si k němu přisednul, než odpověděl: „Hm. Jsem tady s mamkou. Shořel nám totiž dům.“ řekl se sklopenou hlavou. „Mamka pořád hledá byt, ale je to těžší, než jsem myslel.“ řekl už o poznání veseleji a zvednul se, že si půjde pro pití.  „Dost mě překvapilo, když mi táta řekl, že tady bydlíte. Ani mým přátelům to nedovolil, maximálně tak přespat po party.“ řekl Ruki. Hachira se nad jeho slovy zamyslel: „Tak proč to dovolil mámě?“ řekl překvapeně. „To musíme zjistit.“ řekl pevně Ruki.

Aimi se objevila ve dveřích zase po desáté hodině. Vyzula se a unaveně vydechla, až potom si všimla kluka, co seděl vedle jejího syna. „Ahoj mami.“ vyskočil okamžitě Hachiro. „Tohle je Ruki.“představil ho, prcek se postavil a podaly si ruce: „My se přece známe z firmy.“ usmál se na ni. Aimi se usmála zpátky a zamířila do kuchyně. Cestou si mnula krk. „Večeřeli jste kluci?“ zavolala na ně, když si všimnula netknuté večeře. „Jo.“ přešla jí jednohlasná odpověď. „Fakt? Já jen, že oběd i večeře jsou netknuté.“ reagovala překvapeně a podívala se na ně se zvednutým obočí: „No tak ven s tím.“ když oba mlčeli, už zvýšila hlas: „Hachiro!“. „Dobře přiznávám se. Já.. si něco koupil. Ale bylo to za moje penízky a ty si přece můžu utrácet, jak chci a …“. Aimi se na něho dívala teď už s úsměvem, než ho přerušila: „Fajn, fajn. Nelíbí se mi ale, že utrácíš, šetříš si na cestu do Evropy.“ řekla. Nechala ty dva být a sama si něco nachystala. Potom zmizela u sebe.

Ruki ji celou dobu pozoroval pohledem, než zmizela za dveřmi. „Máš starostlivou mámu.“ řekl jen tak mimochodem Ruki. Hachira se jen usmál. „Na to si za chvilku zvykneš.“ prohlásí a znovu se zahleděl na film. 


Žádné komentáře:

Okomentovat