Láska přichází pozvolna 1. část

 


„Aimi, máte pro mě nachystanou tu složku?“ zeptal se Aoi ze dveří své kanceláře. Aimi okamžitě vzala ze stohu příslušnou barvu složky a podala ji svému šéfovi. Jen se na ni usmál a zmizel za dveřmi. Aimi tak mohla pokračovat ve své činnosti. V této firmě, která patřila Aoiovi pracovala půl roku, ale ještě pořád dávala do pořádku zanedbané papíry po sekretářce před ní. Tiše si povzdechla, když na stole viděla tunu papírů, které jí ještě chyběly založit, a raději se pustila do práce, ať může jít brzo domů. Nakonec jí to zabralo další čtyři hodiny a ona opouštěla své místo chvilku před půl dvanáctou v noci. 

Doma ji čekal vzkaz od jejího syna Hachira. Ležel na stole a psal, že je u kamaráda a přespí tam. Aimi si jen povzdechla. Dneska se totiž vrátil na prázdniny z Ameriky z vysoké a už je zase pryč.

Zakroutila nad ním hlavou, proběhla koupelnou a zachumlala se do deky ve své velké posteli.

Ráno se jí pro změnu povedlo zaspat. Neslyšela budík a tak po něm hned, jak se probudila, hodila vražedný pohled a rychle se oblékla. V kuchyni si vzala z ošatky jablko na snídani a už vyjížděla s autem na silnici. Do práce naštěstí dorazila ještě před svým šéfem.

V klidu si odložila kabátek, uvařila silnou kávu a pustila se do papírů, které nestihla včera. „Á už jste tady.“ ozvalo se od dveří šéfa. Aimi sebou trhla až jí z rukou vypadly nějaké papíry a podívala se za hlasem. „Omlouvám se, nechtěl jsem vás vyděsit. Můžete jít prosím za mnou do kanceláře?“ řekl s úsměvem. Aimi tedy odložila papíry a šla. Zavřela za sebou dveře a čekala.

„Dobré ráno.“ popřál jí. „Dobré ráno.“ odpověděla a mírně se uklonila. „Teď ale k věci.“ přešel ihned k tomu, proč s ní vlastně chtěl mluvit: „V pondělí, tj. za dva dny potřebuju podklady našeho nového výrobku. Jste schopná to dát v tak krátkém čase do kupy?“ při jeho posledních slovech se na ni podíval. Aimi přikývla na souhlas. „Dobře a taky si nic neplánujte, budu vás potřebovat v Bankoku na konferenci. Odlétáme v neděli kolem poledne. To vám ale ještě upřesním. Budeme tam maximálně do středy, když se nic nepokazí.“ dodal a podíval se po ní. Aimi nezbývalo než se usmát a mírně se uklonit. „Můžete jít.“ Naznačil jí a ona mohla konečně za sebou zavřít dveře.

Jakmile dosedla na židli, tiše si povzdechla. „Další pracovní cesta.“ pomyslela si. Neměla ale moc na výběr. Pokud tam chtěla pracovat, musela poslouchat svého šéfa.

Nejprve se tedy pustila do papírů, které předtím skládala a ještě ten den začala tvořit podklady. Domů se dostala po jedné hodině v noci. Ráno se vzbudila nevyspalá a s kruhy pod očima. V koupelně se sebe tak lekla při pohledu do zrcadla, že to chvilku musela na vaně rozdýchat.

Když se dala trošku do kupy, zamířila do kuchyně. Tam už seděl Hachiro a pochutnával si na smažených vajíčkách a čerstvém rohlíku. Jen se usmála, pohrábla mu něžně vlasy a otevřela ledničku. Vytáhla jogurt, nějaké ovoce a udělala si ovocný salát. Společně posnídaly a při té příležitosti mu Aimi řekla o změně na víkend. „Bohužel musím jet na pracovní cestu do Bankoku. Nebudu doma od neděle nejspíš do středy. Zvládneš to tady?“Hachiro okamžitě přitakal. „Musíš mi ale slíbit, že nepodpálíš dům. Neuspořádáš tady žádnou party a nic se tady nerozbije.“ hrozila mu ukazováčkem u nosu. Hachiro na prst zašilhal a potom rychle zakroutil hlavou v souhlas, jen aby odjela.

„Musím ještě teď do firmy dodělat papíry. Počítám, že tam budu do večera. Oběd máš v ledničce, tak si to jen ohřej.“ dávala ještě instrukce, než mu dala pusu do vlasů a odešla. Hachira v ten moment, jak uslyšel bouchnout dveře, vyletěl nahoru, popadl mikinu a během vteřinky byl venku.

Aimi dorazila do práce, udělala si kávu a pustila se do papírů. Hotovo měla pozdě odpoledne. Usmála se při pohledu na hodiny, sbalila si věci a jela domů. Doma okamžitě zamířila do kuchyně, kde se najedla a začala balit.

Když měla asi polovinu, zavolal jí Aoi. Upřesnil jí čas odletu a domluvil se s ní, že se nejdříve potkají v práci a potom pojedou společně na letiště. Nechala šéfa, ať hovor ukončí a zase se začala věnovat balení věcí.

Právě měla před sebou na posteli položené dvoje šaty. Jedny černé, ve výstřihu z krajkou, která dělala šaty elegantní a druhé tmavě modré s véčkovým výstřihem jednoduchého střihu. Mnula si bradu a přemítala, které šaty budou vhodnější, když se ve dveřích objevila hlava Hachira: „Vezmi si ty černé, v těch vypadáš víc sexy.“ prohlásil úplně klidně. Aimi se na něho podívala s jedním obočím nahoře. „Sexy? Já ale nepotřebuju vypadat sexy.“ reagovala. „Já vím, ty už máš dokonalou postavu, jen si myslím, že když je v Bankoku okouzlíš, nebudou váhat a podepíšou smlouvu.“ po svých slovech raději uhnul hlavou, protože mu máma chystala dát pohlavek. Tiše se ale smála. „Ty se nějak vyznáš.“. Hachira jen pokrčil rameny. „Mohl by se do tebe třeba někdo zamilovat. Nelíbí se mi, že jsi tak dlouho sama. Navíc nedostatek sexu je ničivý pro tvé tělo.“ řekl, a když viděl, jak se máma napřahuje, raději zmizel za dveřmi. Na chodbě byl slyšet hlasitý smích. O pár sekund později nakukoval zase do pokoje a chvilku mámu sledoval. „Ale mám pravdu.“ řekl. Aimi sebou škubla, jak se lekla a prudce se otočila. Hachira už ale nedokázal uhnout, když na něho přiletěla měkká papuče, která ho trefila do čela. Aimi se tím pádem rozesmála, sedla si na postel a natáhla ruce ke svému synovi. Přišel až k ní a posadil se vedle. Aimi ho něžně přivinula do náruče a dala pusu do vlasů. „Myslím, že by sis měla někoho najít. Ve třech se to lépe táhne.“ prohlásil a podíval se nahoru na svou mámu. „To máš sice pravdu, ale je těžký najít někoho, kdo bude na tebe hodný a rozdýchá ty tvoje srandičky a hlavně slovník. Víš, jak to dopadlo minule.“ chvilku se odmlčela, ale potom ještě dodala: „Hodně mě to ranilo, proto jsem si řekla, že už chlapa do svého srdce nepustím.“ po těchto slovech schovala nos do jeho vlasů. „Chápu mami a omlouvám se. Nebudu o tom mluvit.“ zašeptal a víc se k ní přitulil.

„A v čem vlastně pojedeš?“ zeptal se, aby změnil téma. Aimi jen ukázala prstem na bílé legíny a tmavě modrou blůzku. Hachira jen zapískal, ale varovný pohled mámy ho hned od dalších komentářů odradil.

V neděli ráno objala Hachira a vyrazila do práce. Tam už na ni čekal šéf. „Dobré ráno.“ řekl hned, co ji viděl vkročit ke stolu. „Dobré ráno.“ odpověděla s úsměvem a dál balila příslušné složky. Když měla hotovo, Aoi si ještě vzal tašku z kanceláře a vzal rovnou i Aimiinu a vyrazily na letiště.


Žádné komentáře:

Okomentovat